Standpunkte

Lebenshilfe Marburg - Standpunkte

İçermeci toplum yaklaşımları

Kuruluşumuz, kısıtlı bireyleri ve ailelerini temsil etmeyi benimsemiştir. İçermeci toplum vizyonu, sosyal ve fiziksel bariyerlerin ortadan kaldırılmasını sağlayacak çalışmaların hızlandırılması ve insan haklarının gerçekleşmesi yönündeki faaliyetlerin kararlı bir şekilde sürdürülmesi, çalışmalarımızın çıkış noktasını teşkil eder. Kuruluşumuz, saygı, takdir ve akseptans ilkelerini savunan ve kısıtlı bireyler ile ailelerinin mağdur olmalarına ve dışlanmalarına karşı kararlı bir şekilde mücadele eden güçlü bir birliktir. Bireylere, içinde bulundukları bireysel hayat şartlarına uygun desteğin sağlanarak verilmesini talep etmekteyiz.

Yardımlaşma birliği, profesyonel birlik ve engelli hizmetleri kuruluşları birliği olarak mevcut öz imajımıza uygun düşen politikalarımızı yayınlayıp eylemler düzenleyerek talep ve hedeflerimizi, kamuoyu ve siyasetçilere karşı ifade etmekteyiz.

Lebenshilfe Landesverband Hessen e.V. schreibt einen offenen Brief mit Forderungen zur Verwirklichung von gesellschaftlicher Teilhabe an die Koalitionsverhandler CDU und B90/Die Grünen.

Lebenshilfe Landesverband Hessen e.V. stellte in der Landespressekonferenz in Wiesbaden eine Studie über die Chancen von Menschen mit Behinderung auf dem Wohnungsmarkt in Hessen vor. „Wenn der Inklusionsgedanke beim Wohnen in die Realität umgesetzt werden soll, ist eine erhebliche Ausweitung des sozialen Wohnungsbaus erforderlich“, so das Fazit der Forscher vom renommierten Pestel-Institut.

Mit einem gemeinsamen Forderungspapier positionieren sich Fachschulen für Sozialwesen zur Zukunft der Ausbildung Heilerziehungspflege in Hessen. Der Landesverband war als Koordinator und Impulsgeber intensiv in die Erstellung dieses Papiers eingebunden. Wir freuen uns auf Ihr Feedback.